Get Adobe Flash player

Nyheder

Kalender

 

2018

 

3-4/2

Instruktør Klasse 2 Seminar

 

Fredag 9/2 kl. 17

Generalforsamling, efterfulgt af Julefrokost

Sted: Klublokalet

 

Lørdag 3/3

DHPU Repræsentantskabsmøde

 

Lørdag 10/3 kl. 10

Reservepakkedag

Sted: følger

 

Lørdag 7/4

Første undervisningsdag for det nye elev-hold

Sted: Klublokalet

 

10-20/5

Klubtur til Annecy i Frankrig

 

8-10/6

Venskabstræf på Lindtorp

Arrangør: Parafun

 

14-22/7

Venølejr

Arrangør: Vinger over Venø

 

3/11

Instruktør Klasse 1 Seminar

 

Vil du lære at flyve som en fugl

 

Valhalla77 skoler lidt anderledes end de andre klubber i Danmark. Vores skoling foregår som en intensiv uddannelse, der foregår i De Franske Alper. Kurset strækker sig over ca. 3 måneder og starter nogle uger før turen her i Danmark. Uddannelsen er opdelt i 3 faser.

 

1.

 

Første fase foregår i Danmark hvor der undervises i teori samt praktiske øvelser. Vi starter 4-5 uger før afgang til Frankrig, og i den periode skal du lære at kontrollere skærmen, samt starte og lande sikkert. Det foregår ofte på Herstedhøje i Glostrup, men også andre steder på Sjælland afhængig af vindretningen. Du vil altså få ganske korte glideture ned fra bakken, og svede en del når du skal gå op igen... Der vil også blive tilbudt tandemture, så du kan få en rigtig flyvetur.

 

2.

 

Den virkelig intensive fase foregår i Frankrig, hvor de vordende piloter for første gang for alvor får luft under vingerne. Vi tager afsted i Pinsen da det giver flest muligt "gratis" fridage. Det stabile vejr samt de smukke bjerge sikrer rigeligt med flyvetimer. Dermed bliver eleverne hurtigt fortrolige med udstyret, og lærer at beherske flyvningens ædle kunst. Første flyvetur bliver fra St. Hillaire du Touvet. Her er der 700m højdeforskel fra et kæmpe startområde og ned til landingen for foden af bjerget. Resten af ugen flyver vi fra Col de la Forclaz ved Lac Annecy. Du vil i løbet af kurset komme igennem en række øvelser der har til hensigt at lære dig at beherske skærmen i forskellige flyvestillinger, og foretage en perfekt indflyvning og landing. Under hele forløbet har du radio med, og en instruktør både på starten og på landingen.

 

3.

 

Den resterende del af uddannelsen foregår på de smukke danske skrænter. Her færdiggør man uddannelsen til selvstændig pilot. Så hurtigt som muligt efter vi er kommet hjem fra Frankrig skal du have din skrænt debut. Det du har lært i Alperne vil gøre at du hurtigt kan komme i gang med at flyve på skrænterne. Her er afstanden til terrænet mindre, og dermed har vi også en mindre fejl margin. Det er vores holdning at de øvelser du skal lære at beherske, er langt sikrere at gennemføre i bjergene, hvor du har mange hundrede meter under fødderne. Hvor hurtigt du kan komme til Trin 2 prøve afhænger dels af vejret, samt den enkeltes engagement, men vi afholder normalt flere prøver hen over sommeren.

 

Uddannelsens progression foregår efter Parapro-systemet, som er et internationalt certificerings system, tilpasset af DHPU til Danske forhold og godkendt af Trafikstyrelsen (Det tidligere Statens Luftfarts Væsen). Du kan downloade Parapro her: Link til ParaPro

 

Parapro sikrer eleven en sikker introduktion til luftens magi. Hele uddannelsesforløbet foregår naturligvis under kyndig vejledning af klubbens kompetente instruktør team, som sørger for at tilpasse den enkelte pilots undervisning til det givne niveau.

 

Under hele skolings forløbet stiller Valhalla77 alt nødvendigt udstyr til rådighed. Det vil sige skærm, seletøj, reserve, radio og hjælm. Du skal selv sørge for at have et par solide støvler, varmt vindtæt tøj og handsker.

 

Kan alle lære at flyve?

 

I princippet ja... Er du i besiddelse af normal kondition og helbred er der som sådan ikke nogen hindringer. Der kræves ikke lægeattest for at opnå pilot certifikat til en paraglider, men da sporten ikke er ufarlig bør man naturligvis gøre sig nogle overvejelser før man kaste sig ud i eventyret.